Wie zijn wij?

De Vereniging Zonder Winst (VZW) Hulpdienst Brandweer Stabroek is, in zijn huidige vorm, opgericht in 1978 en bestaat uit ongeveer 25 actieve vrijwilligers. Deze zijn werkzaam in de hulpdienst ,de raad van bestuur en de ondersteunende werkgroepen.

Wij zijn actief op het grondgebied van de gemeente Stabroek, met deelgemeenten Hoevenen en Putte. Wij verlenen een eerste lijnshulp voor de bevolking, vertrekkende vanuit het oogpunt “hulp aan onze medeburger in nood” in afwachting van brandweer Antwerpen, welke de territoriaal bevoegde brandweerdienst is voor de gemeente Stabroek. Met deze laatste hebben wij een goede samenwerking en verstandhouding.
In geval van een vraag naar dringende hulp aan onze dienst zullen wij, alvorens zelf te vertrekken, ook meteen het hulpcentrum 100 verwittigen. Dit is een voor onze hulpdienst een standaardprocedure zodat er zeker geen misverstanden kunnen ontstaan (de oproeper zal de 100 wel verwittigd hebben) en er zeker en vast geen tijd verloren zou kunnen gaan in het uitrukken van de territoriale bevoegde brandweer.